Dziś mamy 27 maja 2020, środa, imieniny obchodzą:

30 marca 2020

Dzielnicowi zabezpieczyli towar bez akcyzy. 26-latek już usłyszał zarzuty

Szubińscy dzielnicowi zatrzymali 26-letniego mieszkańca Bydgoszczy, który przewoził #tytoń i papierosy bez polskich znaków akcyzy. Podejrzany naraził Skarb Państwa na kilka tysięcy złotych strat. Mężczyzna usłyszał już zarzuty.

W minioną sobotę (28.03.20) szubińscy dzielnicowi ustalili, że po terenie miasta przemieszcza się mercedes, w którym ma być przewożony towar bez polskich znaków akcyzy. Długo nie trwało jak, na jednej z ulic, mundurowi zatrzymali auto do kontroli.

Wkrótce okazało się, że dzielnicowi się nie mylili. W bagażniku mercedesa znaleźli 7 kg krajanki tytoniowej oraz 1 200 sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzy. Funkcjonariusze zabezpieczyli towar warty blisko 5 tys. zł, a 26-letni kierowca został zatrzymany.

Po nocy spędzonej w areszcie mieszkaniec Bydgoszczy usłyszał zarzuty z kodeksu karnego skarbowego. O jego dalszych losach będzie decydował sąd.

Materiał: podkom. Justyna Andrzejewska Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 4 7

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (6) Zgłoś naruszenie zasad

    • 2 (6)

    Niezadowolony klijent, w dniu 30-03-2020 20:26:03 napisał:

    Czyli nielegalny handel kwitnie. Może warto się wziąźć za podrabiane ubrania. Polecam Solarium w Kcyni

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (3)
    • 2 (2)

    Szubinianin, w dniu 31-03-2020 09:04:27 napisał:

    A że policjant z Szubina nacpany na służbie latał to Pani Justyna już nie napiszę...

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Lipoliza injekcyjna
Fotokubek z kolorowym uchwytem w kształcie serca
24,90PLN
Fotoobrazy na płótnie
od 48,50PLN
Metkownice
od 179PLN
Narożnik z funkcją spania, 6 kolorów do wyboru
Sprawdzanie świateł
Materiały eksploatacyjne do wszystkich drukarek
Od 4,90 PLN
Sypialnia Dąb Sonoma i wstawki w połyskującej bieli
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)