Dziś mamy 27 maja 2020, środa, imieniny obchodzą:

31 marca 2020

Kierowca opla wpadł podczas kontroli. Był pijany i nie posiadał uprawnień

fot. archiwum

fot. archiwum

Kara do 5 lat pozbawienia wolności grozi 40-latkowi, którego zatrzymała szubińska „patrolówka”# w Zamościu. Kierowca opla nie dość, że pijany to wbrew sądowemu zakazowi wsiadł za kierownicę i ruszył w trasę. Teraz jego zachowanie oceni sąd.

Pełniący służbę na terenie gminnych miejscowości mundurowi z szubińskiego komisariatu zwrócili uwagę na przemieszczającego się ulicami Zamościa opla astrę. Funkcjonariusze zatrzymali auto do kontroli. Kiedy siedzący za kierownicą 40-latek otworzył drzwi opla, z wnętrza pojazdu czuć było charakterystyczną woń alkoholu. Trzeźwość kierowcy została sprawdzona alkomatem, a badanie to nie pozostawiło złudzeń. Urządzenie wykazało w organizmie 40-latka ponad półtora promila alkoholu.

Dane kierowcy zostały sprawdzone w policyjnej bazie i okazało się, że mieszkaniec szubińskiej gminy w ogóle nie powinien wsiąść za kierownicę, gdyż wyrokiem zabronił mu tego bydgoski sąd.

Po wykonaniu niezbędnych czynności 40-latek wraz z autem został przekazany najbliższym. Niebawem usłyszy on zarzuty za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości w okresie obowiązywania sądowego zakazu, a o sprawie zostanie powiadomiony sąd. Zgodnie z przepisami kodeksu karnego mężczyźnie grozi kara od 3 miesięcy do 5 lat pozbawienia wolności.

Materiał: podkom. Justyna Andrzejewska - Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 2 1

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 2 (2)

    czytelnik, w dniu 31-03-2020 16:10:41 napisał:

    Gdzie była rodzina,najbliżsi jak chlał? Bóg i car może wszystko.Nie słyszałem,żeby chlejącym rodzicom,opiekunom zabrano na ich dzieci 500+.Może by od tego zacząć.

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meble kuchenne
Zezwolenie na przetwarzanie odpadów
od 2000PLN
Sypialnia w ciemnym, orzechowym kolorze
Sypialnia Dąb Sonoma i wstawki w połyskującej bieli
Novitus Nano E
sugerowana cena producenta: 1586,70PLN
Oprogramowanie KC Firma i KC Market
Pomoc drogowa
Rejestracja podmiotów gospodarczych
od 50PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)