Dziś mamy 16 czerwca 2021, środa, imieniny obchodzą:

28 października 2020

Marka „Polskie Przetwory” Krajowej Spółki Cukrowej wyróżniona nagrodą „100% Polski Produkt”

fot. pow.

fot. pow.

Krajowa Spółka Cukrowa S.A. otrzymała nagrodę „100% Polski Produkt” za markę# „Polskie Przetwory”. Od teraz takie produkty marki jak keczupy, koncentraty pomidorowe czy soki produkowane przez Zakład KSC S.A. we Włocławku będą mogły być oznaczane logotypem „100% Polski Produkt”. Nagrodę dla marki „Polskie Przetwory” odebrał Radosław Zacharek, Dyrektor Zakładu KSC S.A. „Polskie Przetwory” z siedzibą we Włocławku.

W konkursie „100% Polski Produkt”, organizowanym przez redakcję tygodnika „Do Rzeczy”, nagradzane są najlepsze produkty lub usługi, do których wytworzenia użyto komponentów, technologii, know-how i kapitału polskiego. Konkurs skierowany jest do polskich firm, które z powodzeniem podnoszą wartość własnych marek i odnoszą sukcesy rynkowe w Polsce i za granicą. W tegorocznej edycji plebiscytu jedną z nagród otrzymała Krajowa Spółka Cukrowa S.A. za produkty marki „Polskie Przetwory”.

Polscy konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na pochodzenie nabywanych produktów. Cieszy fakt, że taka postawa szczególnie widoczna jest w odniesieniu do dóbr wytwarzanych w rodzimym sektorze spożywczym. Tego typu decyzje zakupowe prowadzą nie tylko do nabywania wysokiej jakości lokalnych produktów, ale wspierają także krajową gospodarkę, w tym polskie przedsiębiorstwa i cały sektor rolny – mówi Radosław Zacharek, Dyrektor Zakładu KSC S.A. „Polskie Przetwory” – Jesteśmy dumni z otrzymanej nagrody. Każdego dnia dokładamy wszelkich starań, by dostarczać naszym odbiorcom najwyższej klasy produkty w każdym z segmentów działalności Krajowej Spółki Cukrowej – dodaje Dyrektor.

Produkty „Polskie Przetwory” wytwarzane są przez Zakład Krajowej Spółki Cukrowej S.A. „Polskie Przetwory” we Włocławku. Flagowym produktem marki „Polskie Przetwory” jest ketchup łagodny i pikantny. Jego receptura, inspirowana tradycyjnymi przepisami, została specjalnie dostosowana do preferencji smakowych Polaków. Zakład we Włocławku wytwarza również koncentraty i soki pomidorowe, sosy pomidorowe do makaronów i ryżu, jabłka prażone czy marmolady. Dostawcami owoców i warzyw do zakładu we Włocławku są w znaczącej większości okoliczni plantatorzy z Kujaw. Produkty oznaczane logotypem „Polskie Przetwory” doceniane są przez niezależnych ekspertów, marka posiada już m.in. certyfikat „Produkt Polski”.

 

Krajowa Spółka Cukrowa S.A. z siedzibą w Toruniu powstała w 2002 roku w wyniku konsolidacji trzech polskich spółek cukrowych Skarbu Państwa. KSC jest obecnie największym w Polsce oraz liczącym się producentem cukru buraczanego w Europie. W roku obrotowym 2018/2019 udział Krajowej Spółki Cukrowej S.A. w polskim rynku cukru wynosił ok. 40%. Odbiorcami produktów spółki sprzedawanych pod marką „Polski Cukier" są zarówno firmy polskie, jak i koncerny międzynarodowe. W skład koncernu wchodzą oddziały: 7 cukrowni (Dobrzelin, Kluczewo, Krasnystaw, Kruszwica, Malbork, Nakło, Werbkowice), Terminal Cukrowy w Gdańsku, Zakład „Polskie Przetwory” we Włocławku oraz kilka produkcyjnych spółek zależnych, m.in.: Przedsiębiorstwo Zbożowo-Młynarskie „Młyny Stoisław”, Przedsiębiorstwo Przemysłu Ziemniaczanego „Trzemeszno”, Fabryka Cukierków „Pszczółka”.

 

Materiał Partnera

Oceń artykuł: 12 6

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Profilaktyka 40 Plus. Program nieodpłatnych badań już od 1 lipca!

Profilaktyka 40 PLUS to program badań profilaktycznych dla Polaków od 40. roku życia. Program startuje już 1 lipca.

(czytaj więcej)
0

Zakupy online zyskują na popularności. Wpływ na to ma wykształcenie?

Kobiety częściej niż mężczyźni kupują w# sklepach stacjonarnych, a online jest najpopularniejszym kanałem sprzedaży w grupach wiekowych 18-24 lat oraz 45-54 lat – wynika z najnowszego badania konsumenckiego przeprowadzonego na zlecenie Cushman & Wakefield przez Inquiry.

(czytaj więcej)
0

W jaki sposób zadbać o kominek w lecie i dlaczego to takie proste?

Mówi się, że kominek pasuje do zimy jak ręka do rękawiczki, ale# co robić z kominkiem podczas ciepłych miesięcy? Mimo, że widok płonącego ognia ma w sobie coś magicznego, kiedy temperatura na zewnątrz wzrasta, raczej nikomu nie uśmiecha się generowanie w domu dodatkowego źródła ciepła. Ale nawet poza sezonem, nieużywany kominek pozostaje centralnym punktem każdego pomieszczenia, w którym się znajduje. Jak to wykorzystać i w jaki sposób zadbać o kominek w lecie? Sprawdźmy.

(czytaj więcej)
0

Zacznij odliczanie do wakacji. Zabiegi pielęgnacyjne, kosmetyki i nie tylko!

Nigdy nie jest za wcześnie, aby zacząć myśleć o# letnim wypoczynku. Przygotowania do wakacji to świetna okazja, aby poświęcić sobie trochę dodatkowej uwagi, a nawet wypracować kilka nawyków pielęgnacyjnych nie tylko na najbliższe lato, ale na kolejne lata. Zacznij z nami odliczanie dni do urlopu i przygotuj się do niego krok po kroku!

(czytaj więcej)