Dziś mamy 27 maja 2020, środa, imieniny obchodzą:

09 marca 2020

Piotr i Janusz Szczuka wygrywają Turniej Brydżowy. Startowało w sumie 29 par

fot. Piotr Krzywdziński

fot. Piotr Krzywdziński

8 marca 2020 roku w Szubinie odbył się kolejny Turniej Brydżowy Par im. Mariusza i Kazimierza# Mendyków. Przed rozpoczęciem Turnieju delegacja brydżystów złożyła wiązankę kwiatów na rodzinnym grobie Mendyków.

W zawodach wystartowało 29 par z różnych stron województwa kujawsko-pomorskiego. Organizatorami turnieju byli: Ognisko TKKF Instalator Pelikan w Szubinie przy współpracy Starostwa Powiatowego w Nakle, Urzędu Miejskiego w Szubinie, Kujawsko Pomorskiego Związku Brydża Sportowego w Bydgoszczy oraz Rodziny Mendyków. Otwarcia Turnieju dokonali: Burmistrz Szubina Mariusz Piotrkowski oraz Przewodnicząca Rady Miejskiej w Szubinie Anna Kijowska. Turniej zaliczany był do Grand Prix województwa kujawsko-pomorskiego. Na zawodach był obecny syn - Tomasz Mendyk z żoną oraz synem. W związku z tym, że turniej odbywał się w Dniu Kobiet każda pani została uhonorowana drobnym upominkiem i kwiatkiem.

Oto wyniki nagrodzonych najlepszych 6 par

1. Piotr Szczuka – Janusz Szczuka ASTER Bydgoszcz
2. Dariusz Bartoś – Kazimierz Ligęza Ognisko TKKF Instalator Pelikan w Szubinie
3. Grzegorz Drażba – Michał Redman SCCE Toruń
4. Marek Bałabuch – Tomasz Borucki TENIS POJS Bydgoszcz
5. Mariusz Bielski – Leszek Falkowski BTG Bydgoszcz
6. Jarosław Michałowski – Piotr Zaleman TENIS POJS Bydgoszcz

Drużynowo

1. SCCE Toruń – Puchar Starostwa Powiatowego w Nakle
2. TENIS POJS Bydgoszcz – Puchar Urzędu Miejskiego w Szubinie
3. BTG Bydgoszcz – Puchar Ogniska TKKF Instalator Pelikan w Szubinie

Materiał: Piotr Krzywdziński

Oceń artykuł: 5 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Wulkanizacja
Bindowanie dokumentów
od 6,00PLN
Bon upominkowy
Perfekcyjne wygładzenie zniszczonych włosów!
DATECS Maluch E.ko
sugerowana cena producenta: 1351,77PLN
Sypialnia w ciemnym, orzechowym kolorze
Kasa fiskalna ONLINE FAREX PRO600
1349PLN PROMOCJAPLN
Kasa fiskalna Novitus NANO E
1290 nettoPLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)