Dziś mamy 24 września 2020, czwartek, imieniny obchodzą:

16 lipca 2020

Wakacyjnie w Przedszkolu Katolickim. Aktywnie spędzamy czas

fot. Niepubliczne Przedszkole Katolickie

fot. Niepubliczne Przedszkole Katolickie

Dzieci z Niepublicznego Przedszkola Katolickiego w wakacje mają# mnóstwo chwil na integrację oraz zabawę z rówieśnikami.

Letnie dni przynoszą wiele ciekawych pomysłów na spędzanie czasu w przedszkolu. Na początku wakacji przedszkolaki przypomniały sobie podstawowe zasady bezpieczeństwa podczas wakacyjnego spędzania czasu. Dzieci chętnie wykonywały różnorodne prace plastyczne związane z tematem. Wiele radości przyniosły im zabawy na świeżym powietrzu.

Ponadto, w trakcie wakacji dzieci mają okazję jeszcze częściej brać udział w zajęciach, w których wykorzystywane są elementy różnorodnych metod pracy, dostosowanych do ich wieku i indywidualnych możliwości. Przedszkolaki z dużym zaangażowaniem włączały się w realizację prac m.in. metodą „Edukacji przez ruch” Doroty Dziamskiej, a także „Twórczej metody Orffa”.

Materiał: mgr Agnieszka Beger, mgr Renata Busz, mgr Agnieszka Bartosik

Autorki nie wyrażają zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 32 54

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)