Dziś mamy 27 maja 2020, środa, imieniny obchodzą:

16 marca 2020

Zajęcia pozalekcyjne w Staszicu. Realizowanych będzie 5 projektów

Od marca do grudnia 2020 r. realizowane będą w Zespole Szkół im. S. Staszica w #Nakle n. Not. zajęcia pozalekcyjne. Ich realizacja możliwa będzie dzięki środkom przyznanym przez Zarząd Powiatu Nakielskiego, który podjął uchwałę w sprawie rozstrzygnięcia konkursu na organizację zajęć pozalekcyjnych.

Zajęcia te stwarzają młodzieży alternatywne szanse spędzania wolnego czasu. Ustalając listę grantobiorców, poza spełnianiem wymagań formalnych, brano pod uwagę to, jak dużej grupie młodych ludzi dany projekt zagwarantuje spędzanie czasu w sposób kreatywny i oryginalny.

Środki finansowe przyznano 22 projektom (na 30 nadesłanych). Wśród nich najwięcej – bo aż 5 to przedsięwzięcia, które będą realizowane w naszej szkole. W sumie uzyskały one 23.960 zł dofinansowania.

Najbliższe miesiące zapowiadają się więc ciekawie, już dziś można zastanawiać się, w którym z projektów uczestniczyć:

„Sport i turystyka dodaje nam wiatru w żagle”

„STASZIC NA SPORTOWO – stulecie powrotu Nakła do Macierzy”

„Koło teatralne w języku angielskim The English Drama Club – piata odsłona”

„#kreaAKTYWNA młodzież”

„Bądź dalekowzroczny – projekt zajęć pozalekcyjnych dla wolontariuszy Szkolnego Koła Wolontariatu w Zespole Szkół im. S. Staszica w Nakle n. Not.”.

materiał: Dariusz Jan Betscher

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 5 9

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Nowoczesny styl
Szafy przesuwne
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP25
1299PLN PROMOCJAPLN
Posnet Mobile HS EJ
sugerowana cena producenta: 1586,70PLN
Elewacje
Produkty instax
od 37,90PLN
Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
Fotopuzzle z nadrukiem A4
26,90PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)