Dziś mamy 20 kwietnia 2025, niedziela, imieniny obchodzą:

02 lipca 2023

40. PZLA Mistrzostwa Polski. W pierwszym dniu zdobyte dwa medale

fot. pow.

fot. pow.

Bardzo dobrze w pierwszym dniu 40.PZLA Mistrzostwach #Polski w kategorii U23 zaprezentowali się zawodnicy LUKS START NAKŁO.

Srebrny medal w rzucie młotem 4kg wywalczyła Aleksandra Nowaczewska 02' z wynikiem 62,40m. Brązowy medal w biegu na 3000mpprz zdobyła Emilia Mikszuta 01' z wynikiem 10:08,56s. Obie zawodniczki wypełniły (Ola już wcześniej) minimum PZLA na 14 Mistrzostwa Europy U23, które w dniach od 13 do 16 lipca odbywać się będą w Espoo w Finlandii. Dziewiąte miejsce w konkursie rzutu młotem 7,26kg wywalczył Grzegorz Gil z wynikiem 38,48.

Wyjazd na zawody odbył się dzięki współpracy z Krajową Grupą Spożywczą S.A. oraz marką Polski Cukier.

MAteriał: Luks Start Nakło

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 7 6

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Dzisiaj Wielka Sobota. Dzień ciszy i oczekiwania

Wielka Sobota jest dniem spoczynku Jezusa# w grobie i adoracji Najświętszego Sakramentu. Obchodzona jest jako dzień błogosławieństwa, gdyż święci się wtedy ogień, wodę i wielkanocne pożywienie.

(czytaj więcej)
0

Mozaika wielkanocnych tradycji. Rozmowa z Hanną Łopatyńską

Rozmowa z Hanną Łopatyńską, kierownikiem Działu Folkloru i Kultury Społecznej Muzeum Etnograficznego w Toruniu

(czytaj więcej)
0

Pisanki. Na przestrzeni wieków pełniły wiele funkcji

Od najdawniejszych czasów ze Świętami # Wielkanocnymi kojarzone jest jajko, w tradycji chrześcijańskiej symbol nowego życia i zmartwychwstałego Chrystusa, w tradycji ludowej – symbol siły, płodności i miłości.

(czytaj więcej)
0

Wielkanocne smaki z KGW. Tradycja na talerzu

W Święta Wielkanocne#, w wielu domach w regionie zaczyna pachnieć babką drożdżową, żurkiem z białą kiełbasą i świeżo pieczonym mazurkiem. A jeśli ktoś szuka prawdziwych smaków i inspiracji na świąteczny stół, wystarczy zajrzeć do Kół Gospodyń Wiejskich – takich jak to w Starym Jarużynie. Przewodnicząca Koła, pani Stanisława Rygielska, z dumą opowiada o przygotowaniach i tradycjach, które od pokoleń towarzyszą tym wyjątkowym świętom.

(czytaj więcej)