Dziś mamy 23 kwietnia 2025, środa, imieniny obchodzą:

21 marca 2025

"Zdrowo jemy i żyjemy". Powstał pyszny koktajl

fot. ZSS w Szubinie

fot. ZSS w Szubinie

Kolejnym zadaniem w ramach innowacji "Zdrowo jemy i żyjemy" w # Zespole Szkół Specjalnych było przygotowanie zdrowego koktajlu.

Świeże owoce oraz mleko migdałowe posłużyły jako główne składniki. Uczniowie mieli okazję nauczyć się, jak w zdrowy sposób przygotować dla siebie napój - zdrową alternatywę dla słodkich napoi i jogurtów.

Dodatkowo podczas rozmowy wspomnieliśmy o jakości spożywanych posiłków oraz ich roli dla zdrowia człowieka.

materiał: Monika Wardęga

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 17 14

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Po Wielkanocy zostało jedzenie? Nie wyrzucaj - podziel się!

Po Wielkanocy zostaje # sporo jedzenia. Warto się nim podzielić.

(czytaj więcej)
0

Ciechocińskie tężnie. Coraz bliżej wpisania na listę UNESCO

Zespół zabytkowej warzelni soli w Ciechocinku# został zarekomendowany przez Komitet ds. Światowego Dziedzictwa Kulturowego w Polsce do wpisania na krajową listę informacyjną, która otwiera drogę do międzynarodowego uhonorowania naszego unikatowego zabytku techniki i wpisania go na listę światowego dziedzictwa UNESCO.

(czytaj więcej)
0

Tradycje wielkanocne. Dominuje symbolika zwycięstwa życia nad śmiercią

Wielki Tydzień i Wielkanoc to czas obrzędów# religijnych związanych ze śmiercią i zmartwychwstaniem Chrystusa. Cykl świąteczny rozpoczyna Niedziela Palmowa, a kończy śmigus dyngus w Wielkanocny Poniedziałek.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Ziemi. Jak możesz się zaangażować?

22 kwietnia swój dzień obchodzi # Ziemia. Pierwszy w historii Dzień Ziemi odbył się w 1970 roku, a jego idea została zapoczątkowana przez amerykańskiego senatora Gaylorda Nelsona, który będąc w 1969 roku świadkiem katastrofy ekologicznej postanowił taki dzień zorganizować.

(czytaj więcej)